Evde Oynanabilecek Oyunlar | Evde Aile Oyunları

Martım

Updated on:

Evde Oynanabilecek Oyunlar

Boş zamanlarınızda hafta içi ya da hafta sonu aileniz ile birlikte evde oynanabilecek oyunları değerlendirerek eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Aile ortamında eğlenceli oyunlar oynayarak aile bağlarını kuvvetlendirir, hem de keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz.

Aile içerisinde 2 kişilik, 3 kişilik, 4 kişilik veya çocuklarınıza yönelik yada sadece yetişkinlere göre aile oyunlarını oynayarak eğlenebilirsiniz.

Evde aile oyunları oynayarak teknolojiden bağımsız bir şekilde hem kendinizi hem de çocuklarınızı aile bağları daha kuvvetli bir ortam yaratabilirsiniz.

Evde Oynanabilecek Oyunlar Listesi

Aile içerisinde eğlenmenin tek seçeneği telefon, bilgisayar ya da tablet üzerinden aktiviteler yaparak zaman geçirmemelisiniz. Bu yazımızda sizlere aile içerisinde evde oynanabilecek oyunların bir listesini hazırladık.

Evde oynanabilecek oyunlar için alternatif fikirler arıyorsanız bu konu tam da size göre. Lafı çok uzatmadan direk oyunların tanıtımızı sayfamız içerisinde bulabilirsiniz.

  • Kelime Türetme (Scrabble)
  • Daha İyi Tanıyın
  • Jenga
  • Tabu
  • İsim-Şehir-Hayvan
  • Pet Bardağa Sektirme
  • Sessiz Sinema
  • Tombala
  • Kulaktan Kulağa
  • Dokunmak ve Tahmin Etmek
  • Sıcak-Soğuk
  • Eşya Saklama

1- Kelime Türetme (Scrabble)

Scrabble Kelime Türetme Oyunu

Scrabble evde aileniz ile birlikte vakit geçirebileceğiniz bir kelime türetme oyunudur. Scrabble oynamak çocuklarınız kelime dağarcığının gelişimi için faydalı bir oyun olarak göze çarpar. Oyunda amaç en yüksek puana ulaşmaktır. Büyükçe bir oyun kağıdı üzerinde harf torbasından çekilen harfleri tablo üzerinde en yüksek puanlı kelimeyi türetme ile oynanır. Zevkli bir o kadar da eğlenceli olan scrabble oyunu ile evde aileniz ile birlikte keyifli anlara sahne olabilir.

2- Daha İyi Tanıtın

Evde ailecek oynanabilecek oyunlar içerisinde birbirinizi daha iyi tanıma fırsatı yakalayacak farklı oyunlarda mevcut. Daha iyi tanıyın isimli oyunumuzda ortamda bulunan kişiler tarafından farklı soru kalıpları oluşturulur. Örnek olarak; Korktuğun hayvanların isimleri, hangi ülkede yaşamak istersin, en sevdiğin renk, şarkı, oyun gibi soru cümleleri oluşturun. Sonrasında herkes bu sorulara göre diğer kişiler hakkında olan tahminlerini boş bir kağıda yazar. Bakalım kim kimi ne kadar tanıyor.

3- Jenga

Jenga Oyunu

Herkes tarafından bilinen eğlenceli bir oyun daha. Jenga tüm yaş gruplarında oynanabilecek eğlenceli bir oyundur. Tahta blokları tarafından oluşturulmuş kuleden herkes sırayla bir blok çeker. Jengayı ayakta tutmaya çalışmak zordur. Kuleyi yıkan oyunu kaybeder. Unutmamanız gereken nokta hangi tahta bloğa temas edildiyse o blok çekilmek zorundadır.

4- Tabu

Tabu oyunu 2 farklı takım halinde oynanır. Aynı takım içerisinden bir kişi anlatım yaparken diğeri de anlatılan kelimeyi tahmin etmeye çalışır. Kelimeler tabu kartlarından rasgele çekilerek seçilir. Tahminde bulunan kişi belirtilen süre boyunca kendisine anlatılan kelimeyi bilmeye çalışır. En fazla kelimeyi bilen o elin galibi olur. Kelime ve anlatım pratikliği açısından kendinizi geliştirmenizi sağlar.

5- İsim Şehir Hayvan

80 li yıllardan günümüze kadar gelen isim şehir hayvan oyunu aile içinde eğlenceli olabilecek bir oyundur. Her oyuncu kendi önüne bir a4 kağıdının yarısı boyutunda boş bir kağıt alır. Oynayacak kişiler tarafından karar verilen sorgu başlıkları her grupta farklılık gösterebilir. İsim, şehir, hayvan, bitki, eşya, artist, not. Bu başlıklar standart olup bunların dışına da çıkılabilir. Her oyuncu bu başlık altına belirtilen harfe göre bir kelime yazmak zorundadır. Farklı kelime yazan kişiler 10 puan alırken aynı kelimeye denk gelenler ise 5 puan almaktadır.

6- Pet Bardağa Sektirme Oyunu

Çocuklarını gelişimi için önemli olabilecek bir oyun olarak göze çarpıyor. Pet bardağa sektirme oyunu, pinpon topu ile oynanmaktadır. Masa üzerine yerleştirilen bardakların içerisine pinpon topu isabet ettirilmeye çalışılmaktadır. Bu oyunda belirli zorluklarda belirleyebilirsiniz. 2 kere sekmesini yada 3 kere sekmesini isteyebilirsiniz. Bardak önüne engel koyabilirsiniz. Tamamen size kalmış eğlenceli bir oyundur.

7- Sessiz Sinema

Çok eski ve eğlenceli bir oyun olan sessiz sinema oyunu aile bireyleri arasında eğlenceli vakit geçirmenizi sağlar. Sessiz sinema oyunu aynı anda 2 kişi ile oynanmaktadır. Eşiniz sadece el ve vücut hareketleri ile size filmin ismini anlatmaya çalışırken, sizde ismi tahminde bulunmaya çalışmalısınız. Verilen süre içerisinde doğru tahmini yapmaya çalışın.

8- Tombala

Yılbaşı gecelerinin vazgeçilmez oyunu olan tombala ile evde aileniz ile eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Tombala kişi sayısı sınırı olmaksızın oynanabilmektedir. Tombala da torba içerisinden rasgele rakamlar seçilir. Seçilen rakam sizin kartınızda mevcut ise o rakamın üstü kapatılır. İlk sırayı tamamlayan 1. çinkoyu yapmış olur. Ardından 2 sırayı birden bitiren 2. çinko. Sonrasında 3 sırayı da komple bitiren ise tombalayı tamamlamış olur.

9- Kulaktan Kulağa

Kulaktan Kulağa

Bu oyundaki amaç ilk oyuncu tarafından söylenen cümlenin son oyuncu tarafından yüksek sesle açıklanmasıdır. İlk oyuncu yanında diğer oyuncunun kulağına cümleyi fısıldayarak söyler. Diğer oyuncu da anladığı kadarıyla yanındaki oyuncuya cümleyi söyler. Bu şekilde işlem yaparak son oyuncuya kadar gider. Son oyuncu ise kendisine söylenen son cümleyi yüksek sesle tekrar eder. Cümleyi doğru tahmin edebilecek midir.

10- Sıcak – Soğuk

Evde oynanabilecek oyunlar içerisinde eğlenceli bir oyun daha sizlerle. Sıcak soğuk oyunu ev içerisinde saklanan bir ürünü belirtilen süre içerisinde bulmaya çalışmaktır. Kişi eşyayı bulmaya çalıştığı sırada, ürünü yaklaşmaya başladığında sıcak üründen uzaklaşmaya başladığında ise soğuk kelimeleri tekrar edilir.

11- Eşya Saklama

Eşya saklama oyunu da tıpkı sıcak soğuk oyununda olduğu gibi bir oda içerisine eşya saklanır. Belirtilen süre içerisinde o eşyanın bulunması istenir. 2 dakikalık kısa süre içinde o eşya bulunmaz ise yarışması kaybeder. En az 3 kişi ile oynanması gerekmektedir. Kaybeden yarışmacılar taş kağıt makas oyunu oynayarak sıradaki yarışmacıyı belirlerler.

Yorum yapın