WordPress Performansını ve Hızını Artırmak İçin En İyi Kılavuz

Martım

Updated on:

WordPress sitenizi hızlandırmak mı istiyorsunuz? Hızlı yüklenen sayfalar, kullanıcı deneyimini geliştirir, sayfa görüntülemelerini artırır ve WordPress SEO’yu iyileştirir. Bu makalede, WordPress performansını artırmak ve web sitenizi hızlandırmak için en etkili WordPress hız optimizasyonu tekniklerini tartışacağız.

Bu makale, diğer “X en iyi WordPress önbellek eklentisi” listelerinin veya genel “WordPress’i hızlandırmak için X ipucu” kılavuzlarının aksine, WordPress performans optimizasyonu için kapsamlı bir kılavuzdur.

Hızın neden önemli olduğunu, WordPress sitenizi neyin yavaşlattığını ve WordPress sitenizin hızını artırmak için atabileceğiniz acil adımları ele almaya çalıştık.

WordPress web sitenizi hızlandırmaya yönelik kapsamlı kılavuzumuzda gezinmenize yardımcı olacak bir içindekiler tablosu oluşturduk.

Web Sitesi Hızı WordPress İçin Neden Önemlidir?

Araştırmalara göre, 2000’de 12 saniye olan ortalama insan dikkat süresi, 2016’da 7 saniyeye düştü.

Bu, bir web sitesinin sahibi olarak sizin için ne ifade ediyor?

İçeriğinizi görüntülemek ve kullanıcıları web sitenizde kalmaya ikna etmek için çok az zamanınız var.

Kullanıcılar, yüklenmesi çok uzun sürerse veya yüklenmesi çok yavaşsa web sitenizi terk edebilir.

Amazon, Google ve diğer büyük şirketlerin yer aldığı StrangeLoop vaka çalışmasına göre sayfa yükleme süresindeki 1 saniyelik gecikme, dönüşümlerde %7’lik bir düşüşe, sayfa görüntülemelerinde %11’lik bir düşüşe ve müşteri memnuniyetinde %16’lık bir düşüşe neden olabilir. web siteleri.

Ayrıca Google ve diğer arama motorları, daha yavaş web sitelerini arama sonuçlarında alt sıralara getirerek cezalandırmaya başladılar ve bu da yavaş web sitelerinin trafiğinin azalmasına neden oldu.

Sonuç olarak, daha fazla web sitesi trafiği, abone ve gelir istiyorsanız, WordPress web sitenizi HIZLI hale getirmelisiniz!

WordPress Web Sitenizin Hızını Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?
Acemiler genellikle bilgisayarlarına hızlı bir şekilde yüklendiği için web sitelerinin kabul edilebilir olduğuna inanırlar. Bu BÜYÜK bir hata.

Chrome gibi modern tarayıcılar, web sitenizi önbellekte depolar ve sık sık ziyaret ettiğiniz için bir adres yazmaya başladığınızda otomatik olarak önceden getirir. Bu, web sitenizin neredeyse anında yüklenmesini sağlar.

Bununla birlikte, web sitenizi ilk kez ziyaret eden tipik bir kullanıcı aynı deneyimi yaşamayabilir.

Aslında, çeşitli coğrafi konumlardaki kullanıcılar tamamen farklı deneyimlere sahip olacak.

Web sitenizin hızını IsItWP’nin WordPress hız testi gibi bir araçla test etmenizi öneririz.

Web sitenizin hızını test etmek için ücretsiz bir çevrimiçi araçtır.

Bir web sitesi hız testi yaptıktan sonra, “İyi bir web sitesi hızı için çabalamak gereken nedir?” diye merak edebilirsiniz.

Optimal sayfa yükleme süresi 2 saniyeden azdır.

Bununla birlikte, ne kadar hızlı yaparsanız o kadar iyidir. Burada ve orada birkaç milisaniyelik iyileştirmeler, yükleme süresini yarım saniye, hatta tam saniye azaltabilir.

WordPress Sitenizin Hızını Ne Düşürür?

Hız testi raporunuz neredeyse kesinlikle birden çok iyileştirme önerisi içerecektir. Ancak, acemilerin teknik jargonu anlaması çoğu zaman zordur.

Web sitenizi neyin yavaşlattığını anlamak, performansını artırmanın ve uzun vadeli daha akıllıca seçimler yapmanın anahtarıdır.

Yavaş bir WordPress web sitesinin en yaygın nedenleri şunlardır:

Web Barındırma – Web barındırma sunucunuz düzgün yapılandırılmamışsa, web sitenizi yavaşlatabilir.
WordPress Yapılandırması – WordPress siteniz önbelleğe alınmış sayfalar sunmuyorsa, sunucunuza aşırı yük bindirerek web sitenizin yavaş olabilir veya tamamen çökebilir.
Sayfa Boyutu – Öncelikle web için optimize edilmemiş resimler.
Kötü Eklentiler – Zayıf kodlamaya sahip bir eklenti kullanmak web sitenizi önemli ölçüde yavaşlatabilir.
Harici komut dosyaları – Harici komut dosyaları, örneğin reklamlar ve yazı tipi yükleyiciler olarak web sitenizin performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.
Artık WordPress sitenizi neyin yavaşlattığını bildiğinize göre, onu nasıl hızlandıracağınızı inceleyelim.

Web sitenizdeki eklenti sayısını azaltmak mı istiyorsunuz? Kod parçacıklarını yönetmek için güçlü bir WordPress eklentisi olan WPCode’u kullanmaya başlayın. En az 5 eklentinin kaldırılmasını kolaylaştıracaktır.

Kaliteli WordPress Barındırmanın Değeri

WordPress barındırma hizmetiniz, web sitenizin işlevselliğinde çok önemli bir rol oynar. Bluehost veya Siteground gibi saygın bir paylaşımlı barındırma sağlayıcısı, web sitenizin performansını optimize etmek için ek adımlar atacaktır.

Öte yandan, paylaşılan barındırma ile sunucu kaynaklarını birden fazla müşteriyle paylaşırsınız. Bu şu demekkomşu bir web sitesi çok fazla trafik alırsa, tüm sunucunun performansını etkileyerek web sitenizi yavaşlatabilir.

Öte yandan, yönetilen bir WordPress barındırma hizmeti kullanmak, WordPress’i çalıştırmak için en iyi duruma getirilmiş sunucu yapılandırmalarını sağlar. Ayrıca, yönetilen WordPress barındırma şirketleri, web sitenizi korumak için otomatik yedeklemeler, otomatik WordPress güncellemeleri ve daha gelişmiş güvenlik yapılandırmaları sağlar.

Tercih ettiğimiz yönetilen WordPress barındırma sağlayıcısı olarak WPEngine’i öneriyoruz. Ek olarak, sektördeki en popüler olanlardır. (Özel WPEngine kuponumuzu görüntüleyin)

Kolay Adımlarda WordPress Hızlandırması (Kodlama Yok)
Web sitenizin yapılandırmasında değişiklik yapmanın, özellikle teknoloji uzmanı değilseniz acemiler için göz korkutucu olabileceğini anlıyoruz.

Ama korkmayın, yalnız değilsiniz. On binlerce WordPress kullanıcısına platformlarının performansını optimize etmelerinde yardımcı olduk.

Birkaç basit tıklamayla (kodlama gerekmez) WordPress sitenizi nasıl hızlandıracağınızı göstereceğiz.

Fareyi kullanabiliyorsanız, bunu yapabilirsiniz!

Önbelleğe alma için bir WordPress eklentisi kurun
WordPress’in sayfaları “dinamik”tir. Bu, birisi web sitenizdeki bir gönderiyi veya sayfayı her ziyaret ettiğinde dinamik olarak oluşturuldukları anlamına gelir.

WordPress, sayfalarınızı oluşturmak için gerekli verileri bulmak, birleştirmek ve ardından kullanıcıya göstermek için bir prosedür uygulamalıdır.

Bu prosedür, birden fazla kullanıcı aynı anda eriştiğinde web sitenizi önemli ölçüde yavaşlatabilen çok sayıda adımı içerir.

Her WordPress sitesinin bir önbellek eklentisi kullanmasını öneririz. Önbelleğe alma, WordPress sitenizin hızını beş kata kadar artırabilir.

İşleyiş şekli şu şekildedir.

İlk sayfa yüklemesinden sonra, önbelleğe alma eklentiniz sayfanın bir kopyasını oluşturur ve sonraki kullanıcılara sunar.

Önceki resimlerde gösterildiği gibi, bir kullanıcı WordPress web sitenizi ziyaret ettiğinde, sunucunuz bir MySQL veritabanından ve PHP dosyalarınızdan bilgi alır. Bilgiler daha sonra HTML içeriğinde derlenir ve kullanıcıya sunulur.

Önbelleğe alma, uzun prosedürün önemli bir bölümünü atlamanıza olanak tanır.

Çok sayıda mükemmel WordPress önbelleğe alma eklentisi mevcuttur, ancak bizWP Rocket (premium) veya WP Super Cache (ücretsiz) takdir edin.

WP Super Cache’i WordPress web sitenize yüklemek ve yapılandırmak için adım adım kılavuzumuza bakın. Kurulumu basit ve ziyaretçileriniz farkı görecek.

Bluehost ve SiteGround gibi çok sayıda WordPress barındırma sağlayıcısı da önbelleğe alma seçenekleri sunar.

SiteGround SG Optimize Edici

SG Optimizer, SiteGround kullanıyorsanız WordPress sitenize önceden yüklenmiştir. Bu eklenti, WP Rocket gibi birinci sınıf bir WordPress önbellek eklentisinin tüm güçlü özelliklerine sahiptir.

En iyi yanı, size üstün performans sonuçları sağlamak üzere SiteGround Google Cloud sunucuları için özel olarak optimize edilmiş olmasıdır.

Önbelleğe almanın yanı sıra, WordPress’te WebP görüntü dönüştürme, veritabanı optimizasyonu, CSS küçültme ve GZIP sıkıştırma gibi diğer çeşitli performans ayarlarına erişim elde edersiniz.

E-Ticaret sitenizi hızlandırmanıza yardımcı olacak dinamik önbelleğe alma özelliklerine de sahiptir.

Bluehost için Önbelleğe Alma

Bluehost kullanıyorsanız önbelleğe almayı etkinleştirmek için Sitelerim » Performans bölümüne gidin.

Yönetilen bir WordPress barındırma sağlayıcısı kullanıyorsanız, yerleşik olduğundan ve varsayılan olarak etkinleştirildiğinden önbelleğe alma eklentisine ihtiyacınız yoktur.

Bonus: Önbelleğe alma eklentileri, maksimum performans artışı için CloudFlare veya Sucuri gibi bir web uygulaması güvenlik duvarı ile birleştirilebilir.

Görüntü İşlemeyi Hızlandırın

Görseller, içeriğe canlılık katar ve etkileşimi artırmaya yardımcı olur. Araştırmaya göre renkli görseller kullanmak, insanların içeriğinizi okuma olasılığını %80 artırıyor.

Bununla birlikte, resimleriniz optimize edilmezse faydadan çok zarar verebilir. Aslında, optimize edilmemiş resimler, yeni başlayan web sitelerinde karşılaştığımız en yaygın yavaşlık sorunlarından biridir.

Doğrudan telefonunuzdan veya kameranızdan bir fotoğraf yüklemeden önce, görüntüyü web için optimize etmek amacıyla fotoğraf düzenleme yazılımı kullanmanızı öneririz.

Bu fotoğrafların orijinal biçimlerinde çok büyük dosya boyutları olabilir. Bununla birlikte, düzenleme yazılımınızda seçtiğiniz resim dosyası biçimine ve sıkıştırmaya bağlı olarak, resminizin boyutunu beş kata kadar küçültebilirsiniz.

WPBeginner’da yalnızca JPEG ve PNG resim formatlarını kullanıyoruz.

Bu noktada aradaki farkın ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

Ancak, PNG resimleri sıkıştırılmaz. Bir görüntüyü sıkıştırdığınızda bazı bilgileri kaybedersiniz, bu nedenle sıkıştırılmamış bir görüntü daha yüksek kalitede olur ve daha fazla ayrıntı içerir. Daha büyük dosya boyutunun bir sonucu olarak yükleme süresi uzar.

Öte yandan JPEG, görüntü kalitesini biraz düşüren ancak dosya boyutunu önemli ölçüde azaltan sıkıştırılmış bir dosya biçimidir.

Sonuç olarak, bir resim formatını nasıl seçeriz?

JPEG, bir fotoğraf veya görsel çok çeşitli renkler içerdiğinde kullanılır.
PNG, görsel basit olduğunda veya saydamlık gerektiğinde kullanılır.
Resimlerimiz ağırlıklı olarak JPEG’dir.

Aşağıda, daha önce görüntülenen StrangeLoop görüntüsünü sıkıştırmak için kullanılabilecek dosya boyutlarını ve sıkıştırma araçlarını karşılaştıran bir tablo bulunmaktadır.

Grafiğin de gösterdiği gibi, kullandığınız resim formatının web sitenizin performansı üzerinde BÜYÜK bir etkisi olabilir.

Web için optimize edilmiş görüntülerin görüntü kalitesinden ödün vermeden nasıl kaydedileceğine ilişkin adım adım talimatlar için Photoshop ve diğer popüler düzenleme araçlarını kullanarak görüntülerin nasıl optimize edileceğine ilişkin ayrıntılı kılavuzumuza bakın.

WordPress Performans Geliştirme için En İyi Uygulamalar

Bir önbellek eklentisi yükledikten ve resimlerinizi optimize ettikten sonra, web sitenizin çok daha hızlı yüklendiğini göreceksiniz.

Bununla birlikte, web sitenizi olabildiğince hızlı tutmayı gerçekten istiyorsanız, aşağıda listelenen en iyi uygulamaları uygulamanız gerekir.

Bu önerileri uygulamak için herhangi bir kod bilmeniz gerekmez. Ancak bunları kullanmak, web sitenizi yavaşlatacak yaygın sorunları önleyecektir.

Güncel Bir WordPress Sitesi Sürdürün

WordPress, bakımlı bir açık kaynak projesi olduğu için sık sık güncellenir. Her güncelleme, yeni özellikler sunmanın yanı sıra güvenlik açıklarını ve hataları da ele alacaktır. WordPress temanız ve eklentileriniz de düzenli olarak güncellenebilir.

Web sitesi sahibi olarak WordPress sitenizi, temanızı ve eklentilerinizi güncel tutmak sizin sorumluluğunuzdadır. Bunu yapmazsanız web siteniz ağır, güvenilmez ve güvenlik tehditlerine açık hale gelebilir.

<

Yorum yapın