Linkedin Platformunda Öne Çıkmak için 5 Fikir

Martım

Updated on:

Linkedin, girişimcilerin uzmanlıklarını konumlandırmaları ve fazlaca daha geniş tanımlanmış bir kitleyi çekmeleri için en iyi kişisel markalaşma kanallarından biridir. İşte bu popüler platformu işletmeniz için daha iyi kullanmak için bazı ipuçları.

Linkedin, karmaşık bir pazarda öne çıkmak isteyen girişimciler için keşfedilmemiş bir fırsattır . 20 yılı aşkın bir süredir platform, iş liderlerinin ağlarındaki müşterilerle bağlantı kurması için gelişen bir toplumsal medya ekosistemi haline geldi. Bugün, girişimcilerin uzmanlıklarını konumlandırmaları ve fazlaca daha geniş bir hedef kitleyi çekmeleri için en iyi kişisel markalaşma kanallarından biridir.

Bir girişimci olarak Linkedin, büyümeye ve satışa neden olan örneksiz iş bağlantıları kurmaya giriş yolunuzdur. LinkedIn’deki 8,2 milyondan fazla üst düzey yöneticiyle, ağ oluşturma zamanınızı geçirmeniz için doğru yer. Bu mühim proje karar alıcılarının önünde görünürlüğünüzü ve güvenilirliğinizi artırma potansiyeline haiz iş liderleriyle bağlantı kurmanıza olanak tanır.

İçerik, bunun gerçekleşmesini elde eden ana bileşendir. Ve bu kalabalık alanda öne çıkmak için anlayışlı, eğitici, orijinal ve cana yakın kaliteli içerik yayınlamalısınız .

Önce ana mesajınızı tanımlayın

İçerik yayınlamadan ilkin ana marka mesajınızı oluşturmalısınız.

Bir girişimci olarak, ana mesajınızı tanımlamak kişisel düşünmeyi gerektirir. Mesajınız yarımdır: sağladığınız temel hizmet ve bunun müşterilerinize iyi mi destek olduğu. İkinci yarı sizinle ilgilidir: sizi benzersiz kılan şey, müşterilere iyi mi destek olduğunuz ve belirli bir konudaki tanımlanmış uzmanlığınız. Sektörünüzde iyi mi tanınmak istiyorsunuz? Anlatmak istediğiniz ana öykü nedir?

Marka mesajınızı tanımlamak ilk adımdır. Başarısız içinde ne olduğu gelişen, satış yaratan içeriğe dönüştürebilen temel bileşendir. Temel mesaja haiz olduğunuzda, sonunda yazılı içeriğe dönüştürebileceğiniz alt mevzuları tanımlamaya başlayabilirsiniz.

Ana mesajınız, içerik oluşturma sürecinizin en mühim parçası olacaktır , sadece bu, özünüzün haricinde içerik yazma fırsatınız olmadığı anlamına gelmez. Ana mesajınız, kişisel ilgi alanlarınız ve markanızın başarı öyküleri etrafındaki bir içerik koleksiyonu – bu içerik, uzun vadeli büyümeye dönüşen şeydir.

Bu emek verme formülünün tüm parçalarına ihtiyacınız var.

Sıradaki: Sınırlarınızı belirleyin

Her girişimcinin toplumsal medyada paylaştıklarına ilişkin rahatlık düzeyi farklıdır. Bazıları fazlaca şey paylaşmayı sever, bazıları ise belirli mevzuları gizli saklı tutmayı sever.

Bu kesinlikle mesele değil, sadece sınırlarınızın erkenden belirlenmesi gerekiyor. Temel olarak, bu sebeple kişisel içerik Linkedin’de iyi performans gösteriyor, sadece birçokları için bu ıslak bir yokuş.

Linkedin’de kişisel olmanız gerekecek, sadece ne kadar bulunduğunu belirlemek sizin gücünüz dahilindedir. Ihmal etmeyin, izleyicilerinizi hem eğlendirmek hem de eğitmek istiyorsunuz. Her iki parça da Linkedin hedeflerinize ulaşmak için önemlidir.

Linkedin’de yayınlanacak 5 tür içerik fikri

  • Eğilimler, raporlar ve tahminler : Kitlenizi sektörünüzden son olarak sektör içgörüleri mevzusunda eğitin . Son olarak raporları araştırmanız, kişisel görüşlerinizden bir yada iki paragraf eklemeniz ve deposu etiketlemeniz yeterlidir. Bu, kendi sektöründe neler olup bittiğini anlayan bilgili bir şahıs olarak kendinizi konumlandırmanız için mükemmel bir içerik. İçeriden bir ipucu: İçeriği “belge olarak” PDF olarak paylaşın.
  • Iyi mi yapılır kılavuzları : Birçok Linkedin kullanıcısı kendi sektörlerindeki öteki kişilerden öğrenmek ister, bu yüzden uzmanlığınızı paylaşın . Iyi mi yapılır yada bilgilendirici kılavuzlar, bilginizi ve içgörülerinizi paylaşmanın mükemmel bir yoludur. İçeriden bir ipucu: İçeriği “belge olarak” PDF olarak paylaşın.
  • Kişisel etkinlik içinde ne olduğu : Sınırlarınızı belirlediniz mi? Gerçek şu ki, kişiselleştirilmiş içerik LinkedIn’de iyi performans gösteriyor. Otantik bağlantılar oluşturmak ve markanızı insancıllaştırmak için kişiselleştirmelisiniz . Tavsiyem: kişisel bir edinim, hobi yada vakası bir iş dersine bağlayın.
  • Şirket marka içinde ne olduğu : İnsanlar başarınıza ortak olmak ister fakat siz içinde ne olduğu doğru bir halde paylaşmalısınız. İş dünyası liderleri çoğu zaman direkt markalarının şirket sayfasından içerik paylaşır. Bu son aşama bunaltan. Gene, şirkette olup bitenler hakkında kişisel görüşlerinizi ve fikirlerinizi vermek istiyorsunuz. Bu duyuruların kişisel olarak sizin için ne anlama geldiğini yada kim bilir bu başarıya giden yolculuğun iyi mi bir şey bulunduğunu paylaşın. Bu daha garip.
  • Gelişme hikayeleri : Hepimiz iyi bir hikayeyi sever. Iyi mi çalıştığınızın ve belirli bir zorluğun üstesinden geldiğinizin öyküsünü anlatın. Bir girişimci olarak, bir ekip yada ürün oluşturma mücadeleleri ve üstesinden gelmeniz ihtiyaç duyulan engeller hakkında tertipli içgörüler paylaşabilirsiniz.

Bunlar, bugün Linkedin’de kullanmaya başlayabileceğiniz beş mevzu fikridir. Linkedin’deki başarınız büyük seviyede eğitici ve keyifli içerik koleksiyonu yayınlamanıza bağlıdır. Bu fikirleri alın ve adım atmak için kendi konularınızı yazın.

Yorum yapın